Stap 2: Anders organiseren

Stap voor stap gaan we met elkaar de gewenste werkwijze implementeren. De eerste stap heeft al het nodige in beweging gezet. We maken daarbij gebruik van het MTO talentmodel. Medewerkers gaan in teams aan de slag om onder begeleiding, met alle beschikbare informatie, het werk te organiseren. Het Mens Team Organisatie talent model geeft uitstekende weergave van processen en talenten. Door dit met elkaar te doorlopen, ontstaat er nieuwe energie en wordt de samenwerking verdiept, efficiënter en energieker.

Medewerkersreis en loopbaanmanagement: Wat op je vijfentwintigste op je lijf geschreven was kan op de vijfendertigste wel eens gaan schuren. Je hebt je ontwikkeld als mens en in je werk. Wellicht zijn er andere ontwikkelingen in je leven om bij stil te staan. Het juiste moment om je loopbaan en je ambities of missie te formuleren en in het licht te zetten. Je bent zelf regisseur over je eigen leven en loopbaan. Als medewerkers in jouw organisatie vinden wat bij hen past en de verwachtingen overeen komen dan krijg je daar een bevlogen topper voor terug. Blijf afstemmen en in verbinding zodat je altijd de “echte” medewerker blijft zien. Het ontwikkelen van een medewerkersreis voor jouw organisatie kan daarbij helpen.

Job craften ofwel samen het werk vormen. Medewerkers en management vormen samen het werk en brengen aanpassingen aan wanneer dat nodig is. Dit is een manier van zelfsturing wat leidt tot meer flexibiliteit, eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor het werk wat gedaan moet worden. Met het MTO model brengen we de competenties en werkprocessen in beeld om vervolgens samen het werk te organiseren

Het MTO talent modelNaar stap 3: Anders groeien

Ik ben er van overtuigd dat we jouw organisatie kunnen verrijken met de waarde van diversiteit, inclusie en talentmanagement. Waardoor medewerkers in hun werk excelleren en door samen te werken boven zichzelf uit stijgen."